Δύο στολές, δύο οικογένειες, δύο όνειρα που έμειναν μετέωρα. Πίσω από το μοιραίο Phantom δεν βρίσκονταν μόνο δύο έμπειροι πιλότοι, αλλά δύο άνθρωποι που αγαπήθηκαν, έγιναν γιοι, σύζυγοι και πατέρες που χάθηκαν μέσα σε μία στιγμή «βυθίζοντας» στο πένθος τους οικείους τους. Οι δικοί τους άνθρωποι μιλούν για τον Δημήτρη Πέτρου και τον Γιάννη Μπλέτσια, κρατώντας ζωντανές τις τελευταίες αναμνήσεις τους.
«Για πάντα θα μας λείπει το παιδί μας. Πάει, σταμάτησε η ζωή μας. Ούτε θα συνέλθουμε ποτέ. Είναι λες και τον περιμένουμε να έρθει από στιγμή σε στιγμή», λέει με σπασμένη φωνή ο θείος του.
Ο ίδιος γνώριζε καλά τους κινδύνους της δουλειάς του. «Μου έλεγε πάντα “εντάξει, γίνεται κάποιος έλεγχος αλλά δεν είμαστε ποτέ ασφαλείς”. Αν του τύχει μία βλάβη, πώς θα σταθεί στον αέρα;»
«Αγαπούσε πολύ το χωριό, αγαπούσε τους γονείς του. Έλειψε αυτό το παιδί από την περιοχή μας, τον έκλαψαν και οι πέτρες.»
Από μικρός είχε μεγαλώσει με την αγάπη για τα αεροπλάνα, επηρεασμένος και από τον πατέρα του. Για τους ανθρώπους που τον γνώριζαν, όμως, πάνω απ’ όλα ήταν ένας άνθρωπος της οικογένειας. «Από μικρό, λόγω του πατέρα του, αγαπούσε τα αεροπλάνα. Πάνω απ’ όλα ήταν άνθρωπος».
Ο Γιάννης ζούσε με τη σύζυγό του και τον πεντάχρονο γιο τους στον Πύργο. Για τους δικούς του ανθρώπους, η ιδιότητα του πιλότου δεν ήταν αυτή που καθόριζε την εικόνα του. Ήταν πρώτα και πάνω απ’ όλα ο πατέρας που λάτρευε το παιδί του.
«Για εμάς δεν είναι ήρωας ο Γιάννης. Ο Γιάννης είναι ένας μπαμπάς, εμείς έτσι τον ξέραμε. Το μόνο που τον απασχολούσε ήταν ο γιος του», είπε.
Άλλωστε, αυτό κάνουν καθημερινά οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας. Άκρως εντυπωσιακό για εμάς, ρουτίνα για εκείνους.
Το ίδιο ακριβώς έκαναν και μία ημέρα αργότερα. Μόνο που αυτή τη φορά, η πτήση είχε την τραγική κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε.
Ύστερα από την απόφαση να αναβληθεί η κηδεία του Δημήτρη Πέτρου, αναβλήθηκε και η κηδεία του δεύτερου πιλότου, Ιωάννη Μπλέσια. Αιτία της καθυστέρησης του ύστατου «χαίρε» στους δύο πιλότους είναι η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών τους, που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.
Για την ταυτοποίηση των σορών έχει ληφθεί δείγμα DNA από συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ, οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
πηγη:Newsbomb



