Στις 11:58 το πρωί της Τρίτης, μέσα σε μόλις ένα λεπτό, η ιδιοκτήτρια αποθήκης που βρίσκεται στο ισόγειο της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα άρχισε να λαμβάνει αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις από το σύστημα ασφαλείας στο κινητό της τηλέφωνο. Συνολικά έντεκα ειδοποιήσεις καταγράφηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, σηματοδοτώντας τη στιγμή που το κτίριο κατέρρευσε, ενώ η ίδια απουσίαζε από το σημείο.
Η ίδια αποκαλύπτει ότι τα προειδοποιητικά σημάδια είχαν εμφανιστεί αρκετές ημέρες πριν από την κατάρρευση. Όπως εξηγεί:
«Τα παράπονα από το πατέρα μου σε μένα ήταν σίγουρα της τελευταίες 3-4 μέρες μου έλεγε δεν μπορώ να κλείσω την πόρτα δεν μπορώ να ανοίξω την πόρτα κάτι γίνεται πρέπει να φωνάξουμε τον αλουμίνια δεν είχε πάει το μυαλό του ακόμη ότι μπορείς να είχε πάρει κλίση το κτίριο».
Τη στιγμή του περιστατικού, ο πατέρας της επρόκειτο να εισέλθει στην αποθήκη, όμως κάποιοι τον κράτησαν για λίγα λεπτά έξω ζητώντας του βοήθεια. Η καθυστέρηση αυτή αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς, όπως αναφέρει η κόρη του, αν είχε μπει στο κτίριο εκείνη τη στιγμή, πιθανότατα δεν θα είχε επιζήσει.
Πέρα από τον φόβο για τις ανθρώπινες ζωές, οι ένοικοι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι και με την απώλεια των περιουσιών τους, καθώς προσωπικά αντικείμενα, αναμνήσεις και οικοσκευές παραμένουν θαμμένα κάτω από τα ερείπια. Η ίδια ζητά να αποδοθούν ευθύνες, θέτοντας ερωτήματα όπως:
«Θα υπάρξει αποζημίωση;Θα υπάρξει ποινική δίωξη του υπεύθυνου;ποιος είναι ο υπεύθυνος; έχουμε βρει τον υπεύθυνο; θα το βρούμε τον υπεύθυνο;θα ασχοληθεί κάποιος σοβαρά; τώρα μιλάμε για μας οι υπόλοιποι τοσα σπίτια νοικοκυριά αναμνήσεις περιουσίες όλα αυτά;»
πηγη:Newsbomb



