Σήμερα θα περάσει την πόρτα του στρατιωτικού εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί ο 54χρονος σμήναρχος, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δρούσε κατασκοπικά υπέρ των Κινέζων, στέλνοντας στο Πεκίνο ευαίσθητες ΝΑΤΟϊκές πληροφορίες.
Οι ίδιες πληροφορίες της ΕΡΤ έκαναν λόγο για συνάντηση σε γνωστό εστιατόριο του Πειραιά, ενώ όπως αναφέρθηκε ο σύνδεσμος πλήρωνε αρχικά τον Έλληνα αξιωματικό
500-600 ευρώ για μελέτες, αλλά στη συνέχεια η….συνεργασία φαίνεται να αναβαθμίστηκε και ο σμήναρχος ελάμβανε 5.000 το μήνα για στρατιωτικές πληροφορίες. Φέρεται μάλιστα να πήγαινε μεταμφιεσμένος στα ΑΤΜ προκειμένου να κάνει αναλήψεις χρημάτων.
Οι αντιφατικές αναρτήσεις
Αίσθηση προκαλούν οι αντιφατικές αναρτήσεις που πραγματοποιούσε ο 54χρονος σμήναρχος της αεροπορίας που ήταν αρκετά ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνήθιζε να αρθογραφεί για θέματα κυβερνοασφάλειας, ενώ συχνά σχολίαζε κάτω από αναρτήσεις. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι το γεγονός πως πριν δύο χρόνια όταν απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού στρατού είχαν διαρρεύσει στο Μάλι εξαιτίας ενός τυπογραφικού λάθους ο σμήναρχος είχε σχολιάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μην παραβλέπετε τα ανθρώπινα λάθη και την αμέλεια· μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο χάος».
Ο αξιωματικός φέρεται να έχει αποκαλύψει στις αρχές όλες τις λεπτομέρειες από τον τρόπο που έκανε τις διαρροές μέχρι και τον τρόπο που τον προσέγγισαν αρχικά οι Κινέζοι ως μια ιδιωτική επιχείρηση.
πηγη:Newsbomb



