Εκδηλώσεις σε Πλατανιά και Κίσσαμο για τον 5ο Μαραθώνιο Κρήτης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ο Δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Χανίων, τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, την Ένωση Ξενοδόχων, το Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε.),τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και την Ε.Α.Σ.Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

• Την Παρασκευή 11 Ιουνίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή κοπής κότινου από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών, ο οποίος θα παραδοθεί από τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη στην Οργανωτική Επιτροπή και θα συνοδεύσει την Φλόγα του Αγώνα κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας. Η τελετή θα γίνει σε συνεργασία με τον Αθλητικό Χορευτικό Σύλλογο “Οι Πελασγοί”.

• Το Σάββατο 12 Ιουνίου δρομείς από τον Δήμο Πλατανιά θα μεταφέρουν τον Κότινο από την Μνημειακή Ελιά των Βουβών στην Πλατεία Τιμολέοντος Βάσσου (πάνω από το Λιμάνι Κολυμπαρίου) όπου στις 19:45, θα συναντηθούν με λαμπαδηδρόμους από τους Δήμους Κισσάμου και Αποκορώνου για να καταλήξουν στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης , τόπος αφετηρίας του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης, όπου θα ανάψει ο Βωμός του Αγώνα.

• Την Κυριακή 13 Ιουνίου θα γίνει η έναρξη του Αγώνα. Για πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.crete-marathon.gr
Ο Μαραθώνιος Κρήτης, που διεξάγεται για πέμπτη χρονιά, είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος ανέπτυξε σημαντικό θρησκευτικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στην Κρήτη.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις θα τηρηθούν το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα προστασίας κατά του ιού COVID 19.

Εκδήλωση στο Δήμο Κισσάμου

O Δήμος Κισσάμου  στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Μαραθωνίου Κρήτης που θα διεξαχθεί και φέτος στον νομό Χανίων, θα πραγματοποιήσει  το Σάββατο 12 Ιουνίου και ώρα 6:30 εκδήλωση και λαμπαδηδρομία στην πόλη της Κισσάμου προς τιμήν του Μακαριστού  Μητροπολίτου Κισσάμου & Σελίνου  Ειρηναίου Γαλανάκη .

Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από την Κίσσαμο και θα καταλήξει  στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι όπου θα ανάψει και ο βωμός για την έναρξη του Μαραθωνίου Δρόμου .

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Σάββατο 12 Ιουνίου ώρα 6:30  πλατεία «Ειρηναίος Γαλανάκης» Δημαρχείο Κισσάμου

  • Ομιλία από τον αντιδήμαρχο αθλητισμού κ. Ιωάννη Κελαιδή με τίτλο «Το έργο και η προσφορά του Μακαριστού Μητροπολίτου Κισσάμου & Σελίνου  Ειρηναίου Γαλανάκη»
  • Χαιρετισμό από τον κ. Παντελή Κατάκη πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι Ανουσάκειου Ιδρύματος» και αντιπρόεδρο του συλλόγου «Προβολής έργου Ειρηναίου Γαλανάκη»
  • Χαιρετισμός από τον κ. Βασίλειο Οικονομίδη μέλος του συλλόγου «Δρομέων Υγείας Χανίων»
  • Αφή φλόγας
  • Έναρξη λαμπαδηδρομίας

(Διαδρομή: Δημαρχείο , δημοτικό στάδιο, παραλία τελωνείου , οδός Τομπάζη , πλατεία Τζανακάκη ,οδός Περίδου , Ηρώων Πολυτεχνείου)

Συμμετέχει η φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr