Με επιτυχία οι εκθέσεις για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων & της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.

 

Την Κυριακή 30 Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις, που ήταν αφιερωμένες στα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Πλήθος κόσμου, τόσο συμπολιτών μας όσο και επισκεπτών, επέλεξε να επισκεφθεί τους χώρους πολιτισμού που τις φιλοξενούσαν, να ενημερωθεί για τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης, που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία του νησιού και να περιηγηθεί στους δρόμους της πόλης, αναζητώντας τις φωτοϊστορίες της υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας.

Επισημαίνεται ότι οι εκθέσεις, που ήταν διαθέσιμες δωρεάν προς το κοινό, ήταν οι εξής:

  • Στην Πύλη Σαμπιονάρα πραγματοποιήθηκε Έκθεση – Αφιέρωμα στα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης υπό την επιμέλεια του Λευτέρη Λαμπράκη σε συνεργασία με τη Μαρία Μιχελογιάννη. Η διοργάνωσή της έγινε από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.
  • Στο Γιαλί Τζαμί έλαβε χώρα το Εικαστικό Δρώμενο – Εγκατάσταση με τίτλο «Ματωμένα Πορτραίτα». Την έκθεση επιμελήθηκε ο εικαστικός, Δημήτρης Αστερίου, και τη διοργάνωση είχαν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
  • Η πρωτότυπη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας «Μνήμες ενός Πολέμου: Χανιά 1941-1945», που διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., παρουσιάστηκε από τον συλλέκτη – ερευνητή, Μανώλη Μανούσακα, παρουσιάστηκε σε 22 τοποθεσίες της πόλης των Χανίων, στα ίδια σημεία που είχαν τραβηχτεί οι φωτογραφίες, δείχνοντας στους περαστικούς τον όλεθρο του πολέμου, με κρυμμένες φωτοϊστορίες από τους βομβαρδισμούς.
  • Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου διεξήχθη έκθεση – αναδρομή στα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης, μέσω σπάνιων αδημοσίευτων φωτογραφιών και αντικειμένων εποχής, από το ιστορικό αρχείο του συλλέκτη και ιστορικού ερευνητή, Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, και τη συλλογή αντικειμένων του συλλέκτη και ιστοριοδίφη, Στέλιου Τριπαλιτάκη, σε επιμέλεια του Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, και διοργάνωση από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητας Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ. και τον Σύλλογο Διατήρησης Ιστορικής Μνήμης Μάχης Κρήτης & Αντίστασης.

 

 

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr