Στο 21ο Δημοτικό Σχολείο της Φορτέτσας ο Δήμαρχος Ηρακλείου – Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες  αποκατάστασης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την «Αποκατάσταση της φέρουσας ικανότητας του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Φορτέτσα)».

Η σύμβαση του έργου είχε υπογραφεί στις 10 Ιουνίου του 2020  και το τελικό ποσό ήταν 131.871,62€, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.

Μεταξύ άλλων  έγινε ενίσχυση  στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου, με μεταλλικές δοκούς και αποκατάσταση των ρωγμών της λιθοδομής.

Από τότε που αναφέρθηκαν οι φθορές στον πρώτο όροφο του κτιρίου, οι αίθουσες δεν ήταν λειτουργικές και οι μαθητές έκαναν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες που είχαν τοποθετηθεί στον αυλή του σχολείου. Πλέον οι μαθητές επέστρεψαν στις σχολικές τους αίθουσες, ενώ οι λυόμενες πρόκειται να απομακρυνθούν   ώστε να μεγαλώσει ο αύλειος χώρος.

Το σχολείο επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη  Αναστασάκη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Αγγέλακη. Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον διευθυντή του σχολείου , ο οποίος του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η αποκατάσταση των φθορών στο 21ο Δημοτικό αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της Φορτέτσας, το οποίο ικανοποιήσαμε.

Πλέον τα παιδιά και οι δάσκαλοί τούς μπορούν να κάνουν το μάθημά τους σε κτίρια ανακαινισμένα και ασφαλή.

Συνεχίζουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις την προσπάθεια για την βελτίωση των σχολικών υποδομών σε ολόκληρο το Δήμο».

 

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr