19χρονος «χάκαρε» πάνω από 24 αυτοκίνητα της Tesla και τα έλεγχε από μακριά!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Τα Tesla που «χάκαρε» ο 19χρονος βρίσκονται σε 13 διαφορετικές χώρες.

Ο δεκαεννιάχρονος χάκερ, ο David Colombo από τη Γερμανία, που θέλει να ξεκινήσει τη δική του startup στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και να αλλάξει τον κόσμο, ισχυρίζεται πως βρήκε μια «κερκόπορτα» στο λειτουργικό των Tesla και κατάφερε όχι μόνο να τα χακάρει αλλά να αποκτήσει έλεγχο σε λειτουργίες τους, από το σπίτι του.

Το εντυπωσιακό είναι πως τα αυτοκίνητα δεν βρίσκονται συγκεντρωμένα σε ένα μέρος, αλλά είναι διάσπαρτα σε συνολικά 13 διαφορετικές χώρες.

Ο ίδιος λέει πως το αδύνατο σημείο που μπόρεσε και βρήκε δεν έχει να κάνει με την Tesla αλλά με τους ιδιοκτήτες τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτοί είχαν αφήσει με κάποιο τρόπο ανοικτό παραθυράκι στην πρόσβαση στα αυτοκίνητά τους. Ωστόσο, ο 19χρονος δεν έχει αποκαλύψει πώς ακριβώς κατάφερε να χακάρει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Αντίθετα ήταν πιο αποκαλυπτικός με τις λειτουργίες που μπορεί να ελέγξει εξ αποστάσεως. Όπως είπε μπορεί να ανοιγοκλείνει πόρτες και παράθυρα, να αναβοσβήνει τα φώτα, να ελέγχει την ένταση του ηχοσυστήματος, να τσεκάρει αν ο οδηγός είναι μέσα στο αυτοκίνητο αλλά και να επέμβει στο αυτοκίνητο όταν αυτό είναι εν κινήσει. Για το τελευταίο δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε πως είναι κάτι άκρως επικίνδυνο.

Τέλος, όπως είπε, η Tesla επικοινώνησε μαζί του, με την ίδια την εταιρεία όμως να μην έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Ο 19χρονος λέει ότι δεν είχε ποτέ κακές προθέσεις, κάτι άλλωστε που προκύπτει από τις συνεχείς αναρτήσεις του για το θέμα. Θα μπορούσε να έχει κρυφτεί με άλλα λόγια, αλλά βγήκε επωνύμως και είπε τι έχει κάνει.

Μένει να δούμε τι θα κάνει η Tesla για να αποτρέψει στο μέλλον κάποια αντίστοιχη ενέργεια.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr